Γενικές πληροφορίες

Εδώ γράφουμε ότι έχει σχέση με βιβλία που έχει η βιβλιοθήκη, καθώς και για αναζήτηση βιβλίων για εργασίες...

Συντονιστές: tinky, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
lio
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 29 Σεπ 2008 15:13

Γενικές πληροφορίες

Δημοσίευσηαπό lio » 21 Ιουν 2010 15:18

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε. λειτουργεί από το 1995. Η συλλογή της απαρτίζεται από 10.000 περίπου τίτλους βιβλίων και 150 τίτλους περιοδικών. Οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται. Καλύπτονται θέματα συναφή με τα αντικείμενα του Τμήματος, όπως φιλοσοφίας, κλασικής αρχαιογνωσίας, θεωρίας της επιστήμης, επιστημολογίας, μεθοδολογίας και ιστορίας της επιστήμης, θεωρίας θεσμών, οικονομικής ανάλυσης του δικαίου κ.ά.

Για την ταξινόμηση του υλικού ακολουθείται το δεκαδικό ταξινομικό σύστημα Dewey, για την καταλογογράφηση τηρούνται οι σχετικοί αγγλοαμερικάνικοι κανόνες και η θεματική ανάλυση βασίζεται στις θεματικές επικεφαλίδες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου. Για την μηχανοργάνωση του υλικού χρησιμοποιήθηκε αρχικά το βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΑBEKT 4 και στη συνέχεια το HORISON 7.2.

Λόγω φόρτου εργασίας, συνεχούς αγοράς καινούργιου υλικού, χρονοβόρων διαδικασιών επεξεργασίας του υλικού και έλλειψης επαρκούς εξειδικευμένου προσωπικού, η οργάνωση του υλικού της Βιβλιοθήκης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για το κοινό από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00-16:00. Είναι δανειστική μόνο για το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν, οι υπόλοιποι χρήστες μπορούν, αφήνοντας αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή τρίπτυχο, να δανειστούν υλικό και να το φωτοτυπήσουν εκτός χώρου, με την υποχρέωση να το επιστρέψουν κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας στην κατάσταση που το δανείστηκαν. Τηλέφωνο: 210-7275559

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης αποτελείται από δύο βιβλιοθηκονόμους:

Αντωνία Πανταζή
Γεωργία Ντούνια

Ηλεκτρονική διεύθυνση: mithe@lib.uoa.gr

Επιστροφή σε “Βιβλιοθήκη”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης